هفت علامت پریودی که هیچ زنی نباید نادیده بگیرد

هفت علامت پریودی که هیچ زنی نباید نادیده بگیرد : گرفتگی های قاعدگی (دیسمنوره) دردهای کمر یا گرفتگی در ناحیه تحتانی شکم است. بسیاری از خانم ها دقیقاً قبل و در طول دوره قاعدگی گرفتگی قاعدگی دارند.
برای برخی از زنان، این ناراحتی فقط آزار دهنده است. برای دیگران ، گرفتگی های قاعدگی می تواند به حدی شدید باشد که چند روز در فعالیت های روزمره تداخل ایجاد کند.

پریود هر خانمی متفاوت است.

هفت علامت پریودی که هیچ زنی نباید نادیده بگیرد، بعضی از خانم ها به مدت دو روز خونریزی دارند ، در حالی که ممکن است برخی دیگر یک هفته خونریزی داشته باشند. خونریزی شما ممکن است سبک و به سختی قابل توجه باشد یا آنقدر سنگین باشد که شما را ناراحت کند.
ممکن است گرفتگی داشته باشید یا نداشته باشید و در صورت بروز ، ممکن است خفیف یا به شدت دردناک باشد.

تا زمانی که پریودهای شما ثابت بماند، احتمالاً هیچ دلیلی برای نگرانی در مورد آنها وجود ندارد. اما در صورت تغییر در چرخه قاعدگی ماهانه باید هوشیار باشید.

هفت علامت پریودی که هیچ زنی نباید نادیده بگیرد

هفت علامت پریودی که هیچ زنی نباید نادیده بگیرد

در اینجا هفت علامت ذکر شده است که در صورت وجود بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

7 علامت پریودی که هیچ زنی نباید نادیده بگیرد

1. دوره های رد شده

بعضی از خانمها قاعدگی منظم بیشتری نسبت به بقیه دارند ، اما بیشتر آنها هر 28 روز یک بار پریود می شوند. اگر پریودهای شما ناگهان متوقف شود ، چند دلیل می تواند داشته باشد. یک احتمال بارداری است و آزمایش بارداری می تواند به سرعت و به راحتی جواب آن را تعیین کند.

اگر بارداری نباشد ، ممکن است دلیل دیگری برای نداشتن قاعدگی شما وجود داشته باشد ، مانند:

  1. • ورزش شدید یا کاهش وزن قابل توجه: ورزش بیش از حد می تواند سطح هورمون هایی را کنترل کند که چرخه قاعدگی شما را کنترل می کنند.
  2. وقتی از طریق رژیم غذایی یا ورزش بیش از حد چربی بدن خود را از دست می دهید ، قاعدگی شما کاملاً متوقف می شود. برای تولید هورمون به مقداری چربی بدن نیاز دارید.
  3. • افزایش وزن : همچنین افزایش وزن می تواند تعادل هورمونی شما را از بین ببرد و چرخه قاعدگی شما را مختل کند.
  4. • قرص های ضد بارداری مداوم: برخی از قرص های جلوگیری از بارداری که دوزهای مداوم هورمون ارائه می دهند ، به این معنی است که شما قاعدگی کمتری خواهید داشت و در بعضی موارد ، می توانند به طور کلی پریود شما را متوقف کنند.
  5. • سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS): با این شرایط ، عدم تعادل هورمونی منجر به قاعدگی نامنظم و رشد کیست در تخمدان ها می شود.
  6. • استرس شدید : استرس می تواند حتی منظم ترین چرخه قاعدگی را از بین ببرد.
  7. • یائسگی : اگر در اواخر دهه 40 یا اوایل دهه 50 هستید ، ممکن است در دوره یائسگی بزرگ باشید. این دوره زمانی است که منجر به یائسگی می شود که سطح استروژن کاهش می یابد.

وقتی 12 ماه متوالی پریود شما متوقف شد ، شما به طور رسمی در یائسگی هستید ، اما قاعدگی می تواند در سال های منتهی به یائسگی نوسان زیادی داشته باشد.

2. خونریزی شدید

حجم خون قائدگی در زنان مختلف متفاوت است. به طور کلی ، اگر هر ساعت یک یا چند پد یا تامپون را خیس کنید ، دچار منوراژی (جریان قاعدگی غیرطبیعی شدید) می شوید. همراه با خونریزی شدید ، ممکن است علائم کم خونی مانند خستگی یا تنگی نفس داشته باشید.

جریان شدید قاعدگی معمول است. حدود یک سوم زنان در نهایت در این مورد به پزشک خود مراجعه می کنند.

دلایل خونریزی شدید قاعدگی عبارتند از:

  1. عدم تعادل هورمون ها : شرایطی مانند PCOS و کم کاری تیروئید می تواند بر تولید هورمون شما تأثیر بگذارد. تغییرات هورمونی می تواند پوشش رحم شما را بیش از حد معمول ضخیم کرده و به دوره های سنگین تری منجر شود.
  2. فیبروم یا پولیپ: این تومورهای غیرسرطانی در رحم می تواند باعث خونریزی شدیدتر از حد طبیعی شود.
  3. آندومتریوز: این وضعیت توسط بافتی ایجاد می شود که به طور معمول رحم شما را در قسمت های دیگر لگن رشد می دهد. در رحم شما ، این بافت هر ماه متورم می شود و سپس در دوره قاعدگی ریخته می شود. وقتی در اندام های دیگر باشد (مانند تخمدان ها یا لوله های رحمی) بافت جایی ندارد.
  4. آدنومیوز: مشابه آندومتریوز ، آدنومیوز نوعی بیماری است که وقتی بافتی که به طور طبیعی رحم را خط می کشد به دیواره رحم رشد می کند رخ می دهد. در اینجا ، جایی برای رفتن ندارد ، بنابراین جمع می شود و باعث درد (دل درد پریودی) می شود.
  5. دستگاه داخل رحمی (IUD): این روش کنترل بارداری می تواند باعث خونریزی شدید به عنوان یک عارضه جانبی شود ، به خصوص در اولین سال پس از شروع استفاده از آن.
  6. اختلالات خونریزی: شرایط ارثی مانند بیماری فون ویلبراند بر لخته شدن خون تأثیر می گذارد. این اختلالات همچنین می تواند باعث خونریزی غیر عادی قاعدگی شود.
  7. عوارض بارداری : جریان شدید غیرمعمول می تواند نشانه سقط جنین یا حاملگی خارج رحمی باشد. این ممکن است خیلی زود اتفاق بیفتد و شاید متوجه نشوید که باردار هستید.
  8. – سرطان: سرطان رحم یا سرطان دهانه رحم می تواند باعث خونریزی شدید شود، اما این سرطان ها اغلب پس از یائسگی تشخیص داده می شوند.

3. دوره های غیر عادی کوتاه یا طولانی

دوره های عادی می تواند از دو تا هفت روز طول بکشد. دوره های کوتاه مدت ممکن است نگران کننده نباشد ، به خصوص اگر برای شما معمول باشد. استفاده از قرص های کنترل بارداری هورمونی نیز می تواند چرخه شما را کوتاه کند. یائسگی می تواند چرخه های طبیعی شما را نیز مختل کند. اما اگر پریودهای شما ناگهان خیلی کوتاه می شود ، با پزشک خود مشورت کنید.

برخی از همان عواملی که باعث خونریزی شدید می شوند می توانند پریود شما را بیش از حد معمول کنند. این موارد شامل عدم تعادل هورمون ، فیبروم یا پولیپ است.

4. گرفتگی شدید و درد در پریودی

گرفتگی عضلانی از قاعدگی است. علت آنها انقباضات رحمی است که پوشش رحم شما را بیرون می کشد. گرفتگی عضلات معمولاً یک یا دو روز قبل از شروع جریان شما شروع می شود و دو تا چهار روز طول می کشد. برای برخی از خانم ها گرفتگی عضلات خفیف است و آزار دهنده نیست. گرفتگی های شدیدتری در دیگران وجود دارد که دیسمنوره نامیده می شود. سایر دلایل احتمالی گرفتگی های دردناک عبارتند از:

  1. – فیبروم
  2. – آی یو دی
  3. – آندومتریوز (علت پا درد در زمان پریود آندومتریوز است که می تواند اعصاب اطراف لگن را تحت تأثیر قرار دهد و باعث درد در پاها ، باسن و لگن شود)
  4. – آدنومیوز
  5. – بیماری التهابی لگن (PID)
  6. – بیماریهای مقاربتی (STD)
  7. – استرس

7 علامت پریودی که هیچ زنی نباید نادیده بگیرد

5. خونریزی بین پریود

چند دلیل وجود دارد که ممکن است لکه بینی یا خونریزی را در بین پریود مشاهده کنید. برخی از دلایل (مانند تغییر در کنترل بارداری ) جدی نیستند. برخی دیگر نیاز به مراجعه به پزشک دارند.

دلایل خونریزی بین پریود عبارتند از:

  1. – تغییر قرص های جلوگیری از بارداری
  2. – بیماری های مقاربتی مانند کلامیدیا یا سوزاک
  3. – سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)
  4. – آسیب به واژن (هنگام رابطه جنسی)
  5. – پولیپ یا فیبروم رحم
  6. – بارداری
  7. – حاملگی خارج رحمی یا سقط جنین
  8. – دوره یائسگی
  9. – سرطان دهانه رحم ، تخمدان یا رحم

6. درد پستان

سینه های شما ممکن است در طول دوره های قاعدگی کمی حساس شوند. علت ناراحتی احتمالاً نوسان سطح هورمون است. گاهی اوقات درد در زیر بغل شما وجود دارد که در آن مقداری بافت پستان به نام دم اسپنس وجود دارد. اما اگر سینه های شما درد می کند یا درد با چرخه ماهانه شما مطابقت ندارد ، این امر را چک کنید. اگرچه درد پستان معمولاً به دلیل سرطان نیست ، این می تواند یکی از علائم نادر باشد.

7. اسهال یا استفراغ

بعضی از خانمها به طور معمول در قاعدگی دچار ناراحتی معده می شوند. در یک مطالعه ،73 درصد از زنان گزارش کردند که در دوران قاعدگی خود شکم درد ، اسهال یا هر دو را داشته اند. اگر این علائم برای شما طبیعی نیست ، می تواند بیماری التهابی لگن (PID) یا یک بیماری پزشکی دیگر را نشان دهد. از آنجا که اسهال یا استفراغ زیاد باعث کم آبی بدن می شود ، این علائم را به پزشک خود گزارش دهید.

قاعدگی

7 علامت پریودی که هیچ زنی نباید نادیده بگیرد

علت پا درد در زمان پریود

درد پا ، به ویژه دردهایی که از ران پا به سمت پایین کشیده می شود ، یکی از علائم رایج درد قاعدگی است. همچنین درد از زیر شکم می تواند به رانها ، زانوها و پاها منتقل شود.  بنابراین ، هنگامی که درد در قسمت تحتانی شکم به دلیل انقباض رحم ایجاد می شود ، می تواند بر رگ های خونی ران ، که بیشتر با پاها ارتباط دارند ، تأثیر بگذارد.

با این حال ، درد پا نیز یکی از علائم بسیار شایع آندومتریوز است. این به این دلیل است که در آندومتریوز وقتی بافت رحم از رحم خارج شده ، سلول ها ریخته می شوند ، اما قادر به ترک بدن نیستند و این علائم دردناکی مانند درد در پاها را ایجاد می کند.

بافت آندومتر می تواند در عروق اطراف لگن و ران رشد کند. این می تواند باعث درد در باسن ، ران و پاها شود.

قاعدگی

  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (ovarian) (PCOS)

سندرم تخمدان پلی کیستیک

دسامبر 22nd, 2021|0 Comments

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) سندرم تخمدان پلی کیستیک (ovarian) (PCOS) یک اختلال هورمونی شایع است که تنها در ایالات متحده بیش از 5 میلیون زن را تحت تأثیر قرار می دهد. در سندرم تخمدان [...]

  • بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم

بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم

دسامبر 22nd, 2021|0 Comments

بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم بروکلی و سبزیجات بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم: سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و کلم سرشار از ویتامین های A و C [...]

  • راهنمای کامل پیدا کردن نقطه جی در زنان

نقطه جی در زنان

دسامبر 22nd, 2021|0 Comments

نقطه جی در زنان نقطه جی تحقیقات اصلی در خصوص آناتومی/فیزیولوژی نقطه جی (ٰG-Spot) در دستگاه تناسلی زنانه؛ وجود آناتومیکی نقطه جی هنوز ثابت نشده است. G-Spot Anatomy [...]

  • رابطه جنسی

علت درد هنگام نزديكی

دسامبر 22nd, 2021|0 Comments

علت درد هنگام نزديكی علت درد هنگام نزديكی: زنان ممکن است در حین رابطه جنسی (دیسپارونی dyspareunia) هنگام تلاش برای دخول، یا در حین و یا بعد از مقاربت دچار درد شوند. درد در [...]

  • تمرینات کگل

تمرینات کگل

دسامبر 22nd, 2021|0 Comments

تمرینات کگل  تمرینات کگل می تواند به تقویت عضلات زیر رحم، مثانه و روده (روده بزرگ) کمک کند. آنها می توانند به مردان و زنانی که مشکلات نشت ادرار یا کنترل روده دارند کمک [...]

  • زایمان طبیعی

زایمان

دسامبر 22nd, 2021|0 Comments

زایمان مادر شدن تان را تبریک می گوییم. واژه نامه زایمان: انقباضات، دردهای زایمان، دردهای ناگهانی زایمان →√ فاصله انقباض ها →√ مایع آمنيوتيک، آب →√ پاره شدن کیسه آب [...]

نیاز به مشاوره پزشکی دارید؟

تماس بگیرید