کیست سینه در زنان
انواع مختلف کیست سینه و علل و علائم بروز کیست سینه
علل، علائم و توصیه هایی برای کاهش کیست سینه در زنان: کیست سینه به شکل کیسه ای پر از مایع در سینه خود را نمایان می کند، که معمولا خوش خیم می باشد.
و در دسته سرطان های سینه قرار ندارد. هر زن میتواند یک یا چند تا کیست سینه داشته باشد. کیست ها بیشتر کروی یا بیضی شکل با اندازه مشخص هستند.
استحکام کیست سینه غالبا مثل گیلاس یا یک حباب پر از آب احساس میشود، اما بعضی اوقات کیست های سینه کاملا سفت می باشد.
کیست های سینه نیاز به درمان ندارند، مگر اینکه یک کیست بزرگ و دردناک حس شود، و یا باعث ناراحتی در خانم ها شود. در این زمان تخلیه مایع از کیست سینه میتواند، درد را تسکین دهد.
کیست سینه قبل از یائسگی در خانم ها شایع می باشد، معمولا بین سنین 35 تا 50 سال؛ ولی میتواند در هر سنی از زنان یافت گردد. اگر خانمی دچار کیست سینه باشد معمولا پس از یائسگی زنان از بین می رود، مگر اینکه در زمان هورمون درمانی قرار گرفته باشد.
علایم و نشانههای کیست سینه در زنان
علائم کیست سینه عبارتند از:
- توده صاف به شکل کروی
- توده بیضی شکل و با لبههای مشخص
که معمولا این توده ها خوش خیم هستند. معمولا توده در یکی از سینه ها پیدا میشود، ولی گاهی در هر دو سینه هم کیست به وجود می آید.
درد سینه ها یا حساسیت در منطقه ای از توده ها احساس می شود. بزرگ شدن توده پستان و بروز درد سینه دقیقا قبل از دوره پریودی و کوچک شدن اندازه سینه و رفع نشانه های پس از قاعدگی نیز از علائم کیست سینه میباشد.
در صورت داشتن همزمان یک یا چند کیست سینه، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نخواهد داد؛ ولی داشتن کیست امکان دارد،
در توانایی زنان برای تشخیص تودههای جدید سینه ها و یا دیگر تغییرات غیرطبیعی در سینه ها امکان دارد که نیاز به بررسی های پزشکی داشته باشد، تداخل کند. در صورت ایجاد مشکلات غیرطبیعی در سینه ها، سریعا باید توسط پزشک متخصص معاینه شود.
علل بروز کیست سینه در خانم ها چیست؟
هر کدام از پستان ها حاوی لوب هایی از بافت غده ای می باشد. لوب ها به لوبول های کوچک تقسیم می گردند، که در فرایند تولید شیر زمان شیردهی نقش خواهند داشت. سوراخ کوچک در نوک سینه، روند جاری شدن شیر به نوک پستان را برعهده دارند.
بافتهای سینه از چربی و بافت پیوندی به وجود آمده است. کیست سینه زمانی پدیدار می شود، که رشد بیش از اندازه غدد و بافت همبند رخ دهد، که به تغییرات فیبروکیستیک شناخته می شود.
در این زمان اجتماع مایع در این مجاری سبب به وجود آمدن کیست در این نواحی میگردد.
دلیل به وجود آمدن کیست سینه هنوز ناشناخته مانده است. بعضی از مشاهدات، معلوم می کند که استروژن مازاد در بدن بعضی از خانم ها میتواند بافت سینه را تحریک نماید و سبب بروز کیست سینه در بانوان گردد.
انواع كیست سینه:
– كیست های میکروسکوپی: این كیست ها خیلی کوچک هستند ولی از طریق ماموگرافی و سونوگرافی دیده میشود.
– كیست های ماکروسکوپی: این نوع از کیست ها به اندازه کافی بزرگ حس میشوند، و میتواند قطرش در حدود 5/2 تا 5 سانتیمتر هم باشد. كیست های بزرگ پستان میتواند با فشار بر بافت سینه سبب درد سینه یا ناراحتی در خانم ها شود.
عوارض مصرف کافئین سبب کیست سینه می شود؟
هیچ مدرک معتبر علمی هنوز در دسترس نیست. که ثابت کند مصرف کافئین در به وجود آمدن کیست پستان در ارتباط باشد،
با این وجود بعضی از خانم ها، اعلام می کنند. که پس از حذف کافئین کیست سینه ها ناپدید شده است. توجه داشته باشید که یا حذف کافئین و نخوردن نوشابه ها، نوشیدنیهای انرژی زا، آب گاز دار (سودا) و حتی شکلات هم به رفع کیست پستان کمک کننده می باشد.
کاهش نمک در رژیم غذایی
در صورتی که محدودیت مصرف نمک و تشکیل کیست هنوز ثابت نشده است، بعضی از محققین باور دارند. که کاهش نمک در رژیم غذایی امکان دارد مفید اثر باشد.
مصرف کمتر نمک با تجمع کمتر مقدار مایع اضافی در بدن همراه می باشد. که میتواند به تسکین علائم مربوط با كیست های پر از مایع کمک نماید.
توصیه هایی برای کاهش کیست سینه
متخصصین مراقبتهای بهداشتی توصیه های متفاوتی برای کاهش کیست خوش خیم سینه دارند که عبارتند از:
.محدود کردن مصرف آسپرین
. رژیم غذایی حاوی فیبر بالا مثل نان سبوس دار، سبزیجات، حبوبات، میوهها
.مصرف مکملهای ویتامینی B6 تا 200 میلی گرم در روز
. کاهش مصرف غذاهای چرب و غذاهای سرخ شده
. کاهش مصرف نمک مثل غذاهای آماده، تن ماهی، خیار شور، چیپس و پفک
. کاهش مصرف محصولات لبنی برای جلوگیری از پوکی استخوان میتوانید از مکمل کلسیم کمک بگیرید.
. ویتامین هر روز بایستی از طریق مکمل دریافت کنید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) سندرم تخمدان پلی کیستیک (ovarian) (PCOS) یک اختلال هورمونی شایع است که تنها در ایالات متحده بیش از 5 میلیون زن را تحت تأثیر قرار می دهد. در سندرم تخمدان [...]
بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم
بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم بروکلی و سبزیجات بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم: سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و کلم سرشار از ویتامین های A و C [...]
نقطه جی در زنان
نقطه جی در زنان نقطه جی تحقیقات اصلی در خصوص آناتومی/فیزیولوژی نقطه جی (ٰG-Spot) در دستگاه تناسلی زنانه؛ وجود آناتومیکی نقطه جی هنوز ثابت نشده است. G-Spot Anatomy [...]
علت درد هنگام نزديكی
علت درد هنگام نزديكی علت درد هنگام نزديكی: زنان ممکن است در حین رابطه جنسی (دیسپارونی dyspareunia) هنگام تلاش برای دخول، یا در حین و یا بعد از مقاربت دچار درد شوند. درد در [...]
تمرینات کگل
تمرینات کگل تمرینات کگل می تواند به تقویت عضلات زیر رحم، مثانه و روده (روده بزرگ) کمک کند. آنها می توانند به مردان و زنانی که مشکلات نشت ادرار یا کنترل روده دارند کمک [...]
چنانچه شما هم از کیست سینه رنج می برید می توانید جهت دریافت خدمات تخصصی درمانی و کنترل آن به خانم دکتر فاطمه آقاجان زاده جراح و متخصص زنان مراجعه کنید. شما می توانید در صورت نیاز برای دریافت وقت ویزیت با شماره ۰۹۱۰۹۷۰۸۹۶۸ تماس حاصل فرمایید.