گرگرفتگی در زنان
گرگرفتگی در زنان: علل و علائم گر گرفتگی زنانه و راه های مقابله با آن: گر گرفتگی، مشکل شایع در زنانی است که به سن یائسگی + نزدیک میشوند و علت آن هم ایجاد تغییرات هورمونی در بدن است. افت شدید میزان استروژن، گرگرفتگی را افزایش میدهد.
گرگرفتگی یکی از شایعترین و بارز ترین علایم دوران یائسگی است.
بدن برای خنک نگه داشتن خود، حرارت را خارج می کند و هنگامی که میزان استروژن افت می کند، مغز به ویژه هیپوتالاموس دچار سردرگمی می شود. این قسمت از مغز، وظیفه حفظ دمای بدن را به عهده دارد. بنابراین با افت میزان استروژن، هیپوتالاموس پیغام دریافت می کند که دمای بدن در حال افزایش است. در این شرایط هیپوتالاموس تلاش می کند دمای بدن را پایین بیاورد و فرد دچار علایم مشابه تب می شود. شدت گر گرفتگی به طور مستقیم با سرعت تغییر شرایط بدن مرتبط است. به نقل از سایت «نیوزویک»، گر گرفتگی هر چند دقیقه، به مدت ۳۰ ثانیه فرد را در موقعیت نامطلوب قرار می دهد.
1 | گرگرفتگی در زنان |
2 | گرگرفتگی در زنان نشانه چیست |
3 | گرگرفتگی در زنان جوان نشانه چیست |
4 | گرگرفتگی در زنان یائسه |
5 | گرگرفتگي در زنان |
6 | گرگرفتگي در زنان يائسه |
7 | علائم گرگرفتگی در زنان |
8 | دلایل گرگرفتگی در زنان |
9 | علت گرگرفتگی در زنان جوان |
10 | احساس گرگرفتگی در زنان |
علل و علائم گر گرفتگی زنانه و راه های مقابله با آن
علایم آن شامل
قرمز شدن صورت و عرق کردن است. برخی خانم ها نیمه شب در خواب دچار گر گرفتگی می شوند. تقریباً ۹۵ درصد زنانی که در شروع یائسگی هستند، این حالت را تجربه می کنند.
گر گرفتگی یک بیماری نیست
بلکه یک اختلال است؛ در واقع با از کنترل خارج شدن هورمون ها در بدن، این اختلال موقت در بدن ایجاد می شود. گرگرفتگی را می توان با درمان «HRT» (درمان جایگزین هورمونی) یا دارو برطرف کرد اما دستکاری هورمون ها بدون عوارض نیست و می تواند مشکلات جدیدی ایجاد کند. در این مطلب چند راهکار درمانی برای به حداقل رساندن و کاهش تکرر گر گرفتگی ارائه شده است.
کاهش وزن:
زنانی که اضافه وزن دارند، با موارد شدیدتر گر گرفتگی مواجه می شوند. برخی نیز دچار تکرر ادرار می شوند که علایم یائسگی را بدتر می کند. بنابراین اولین کاری که باید کرد اتخاذ برنامه غذایی سالم و کاهش وزن است. شاید تعجب کنید اما با پایین آمدن وزن، میزان تکرار گر گرفتگی نیز کاهش پیدا می کند. نتایج بررسی ها نشان می دهد، با هر ۵ کیلوگرم کاهش وزن، شدت گر گرفتگی تا ۳۳ درصد کاهش می یابد.
مصرف نکردن قرص های لاغری:
اگرچه کاهش وزن، علایم گر گرفتگی را کاهش می دهد اما این امر با مصرف قرص های لاغری میسر نمی شود. در واقع این قرص ها میزان هورمون های متعدد از جمله استروژن و پروژسترون را در بدن تغییر می دهد در نتیجه علایم گر گرفتگی با شدت بیشتری بروز می کند.
با استرس مقابله کنید:
استرس در هر سنی علت اصلی ایجاد اختلال است. استرس مزمن در میزان استروژن و پروژسترون بدن اختلال به وجود می آورد. زنانی که نزدیک به سن یائسگی هستند نباید دچار استرس شوند. با تمرین کردن تنفس های عمیق و مدیتیشن، می توان بهتر با استرس مقابله کرد. این دو روش مانع از استرس ذهنی می شود و در نتیجه از اختلال هورمونی، پیشگیری می کند.
فیتواستروژن:
فیتواستروژن یعنی استروژن گیاهی. مصرف متعادل مواد غذایی غنی از فیتواستروژن می تواند میزان استروژن را به میزان مناسب برگرداند. شیرین بیان و یونجه از منابع غنی این نوع استروژن گیاهی است.
خواب شب خوبی داشته باشید:
داشتن خواب خوب برای فعالیت های درونی بدن لازم است. خواب مناسب یکی از بهترین درمان های طبیعی برای رفع گرگرفتگی است. سعی کنید روزی ۸ساعت خواب شبانه داشته باشید.
یوگا:
این ورزش برای سلامت کلی بدن و انعطاف پذیری آن مفید است. یوگا، باعث کاهش وزن می شود. یوگا همانند مدیتیشن از درون و با ایجاد تعادل هورمونی تأثیرگذار است. انجام این ورزش، تکرر گرگرفتگی را کاهش می دهد.
غذاهای دریایی:
اسیدچرب امگا۳، در مقابله با گرگرفتگی موثر است. مصرف غذاهای غنی از امگا۳ می تواند در رفع علایم گر گرفتگی تأثیر زیادی داشته باشد. مصرف ماهی تن و ساردین راه مناسب تأمین امگا۳ بدن است. کافی است هفته ای ۲ یا ۳ وعده ماهی مصرف کنید.
از مصرف قهوه بپرهیزید:
قهوه طبیعت گرم دارد. با مصرف آن دمای بدن بالا می رود و علایم گر گرفتگی بدتر می شود. بدن برای رفع افزایش ناگهانی دما، دچار گر گرفتگی می شود. در صورت امکان بکلی مصرف قهوه را کنار بگذارید یا میزان مصرفی را کم کنید.
ادویه گرمازاست:
ادویه به ویژه فلفل همانند قهوه روی دمای بدن تأثیر می گذارد.
خنک بمانید:
دوش آب گرم، باعث بالا رفتن دمای بدن و گر گرفتگی می شود. با قرار گرفتن زیر دوش داغ، تمام بدن زیر دمای بالا قرار می گیرد و فرد دچار گر گرفتگی شدید می شود. بنابراین بهتر است دوش آب ولرم بگیرید.
لباس از جنس کتان استفاده کنید:
این نوع پارچه ها به طور حیرت انگیزی بدن را خنک نگه می دارد و دمای بدن را حفظ می کند. در حالی که لباس هایی از جنس الیاف صنعتی از جمله پلاستیک و… مانع تعریق می شود و دمای بدن را افزایش می دهد.
طب سنتی مفید است:
طب سنتی راهی موثر در درمان گر گرفتگی است. از طریق روش های طب سنتی، هورمون به خوبی تنظیم می شود و این امر شدت و تکرر گر گرفتگی را کاهش می دهد.
از رفتن به سونا بپرهیزید:
سونا گرم و پر از بخار است. بدن داغ می شود و دچار گر گرفتگی می شوید.
غذا را گرم مصرف نکنید:
همه ما دوست داریم غذا گرم سرو شود اما خوردن غذاهای سرد در پیشگیری از گر گرفتگی بسیار موثر است. پس بگذارید غذا روی میز خنک شود سپس بخورید.
دراز بکشید
در زمان بروز این علایم، دچار اضطراب نشوید و دراز بکشید یا این که روی صندلی بنشینید و سر خود را به عقب خم کنید. با استراحت این علایم از بین می رود.
سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) سندرم تخمدان پلی کیستیک (ovarian) (PCOS) یک اختلال هورمونی شایع است که تنها در ایالات متحده بیش از 5 میلیون زن را تحت تأثیر قرار می دهد. در سندرم تخمدان [...]
بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم
بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم بروکلی و سبزیجات بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم: سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و کلم سرشار از ویتامین های A و C [...]
نقطه جی در زنان
نقطه جی در زنان نقطه جی تحقیقات اصلی در خصوص آناتومی/فیزیولوژی نقطه جی (ٰG-Spot) در دستگاه تناسلی زنانه؛ وجود آناتومیکی نقطه جی هنوز ثابت نشده است. G-Spot Anatomy [...]
علت درد هنگام نزديكی
علت درد هنگام نزديكی علت درد هنگام نزديكی: زنان ممکن است در حین رابطه جنسی (دیسپارونی dyspareunia) هنگام تلاش برای دخول، یا در حین و یا بعد از مقاربت دچار درد شوند. درد در [...]
تمرینات کگل
تمرینات کگل تمرینات کگل می تواند به تقویت عضلات زیر رحم، مثانه و روده (روده بزرگ) کمک کند. آنها می توانند به مردان و زنانی که مشکلات نشت ادرار یا کنترل روده دارند کمک [...]
زایمان
زایمان مادر شدن تان را تبریک می گوییم. واژه نامه زایمان: انقباضات، دردهای زایمان، دردهای ناگهانی زایمان →√ فاصله انقباض ها →√ مایع آمنيوتيک، آب →√ پاره شدن کیسه آب [...]
چنانچه شما هم از گرگرفتگی رنج می برید می توانید جهت دریافت خدمات تخصصی درمانی و کنترل آن به خانم دکتر فاطمه آقاجان زاده جراح و متخصص زنان مراجعه کنید. شما می توانید در صورت نیاز برای دریافت وقت ویزیت با شماره ۰۹۱۰۹۷۰۸۹۶۸ تماس حاصل فرمایید.