عوارض و خطرات بیوپسی پستان و نحوه انجام آزمایش آن
معرفی تکمیلی بیوپسی پستان
بیوپسی پستان روشی است که در آن بخشی یا تمام قسمت مشکوک در پستان برداشته شده و مورد بررسی قرار می گیرد. معمولا برای وجود سرطان پستان، نمونه رشد از طریق یک سوزن انجام میشود و یا با استفاده از یک روش جراحی قسمت مد نظر را برش می دهند و پس از آماده سازی نمونه پاتولوژیست آن را با استفاده از یک میکروسکوپ بررسی و آزمایش می کند تا بافت سرطانی بدخیم را تشخیص دهد. کلمه هایی که برای این موارد به ناحیه مشکوک یا رشد قبل و بعد از تشخیص استفاده می شود ممکن است شامل توده ،ضایعه، کلسیفیکاسیون و تومور باشد.
مطالعات تصویربرداری مانند ماموگرافی، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) یا اولتراسوند احتمال دارد برای هدایت این روش استفاده شود، که به عنوان یک بیوپسی پستان با تصویر شناخته می شود.
یک بیوپسی استریوتاکتیک پستان از ماشین مخصوص ماموگرافی برای کمک به انتقال تجهیزات بیوپسی به بخشی که ناهنجاری پستان دیده میشود استفاده می کند.
عوارض و خطرات بیوپسی پستان و نحوه انجام آزمایش آن
نحوه انجام گرفتن بیوپسی پستان
قبل از انجام گرفتن بیوپسی پستان، پزشک معالج پستان بیمار را مورد بررسی و معاینه قرار میدهد.که این آماده سازی میتواند موارد زیر را در بر داشته باشد:
معاینه جسمی ،سونوگرافی، ماموگرافی، MRI
در مراحل انجام بیوپسی پستان یکی از این آزمایش ها انجام می شود و پزشک متخصص یک سوزن نازک یا سیم را در ناحیه توده مشکوک قرار می دهد تا جراح بتواند به راحتی آن را پیدا کند. که برای آسوده سازی شرایط به بیمار بی حسی موضعی تزریق میشود تا ناحیه اطراف توده را بی حس کنند.
در صورت داشتن چه علائمی برای بیوپسی پستان باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورتی که بیمار علائم زیر را دارا باشد باید به پزشک مراجعه کند:
پوست سینه قرمز یا تحریک شده
پوست شفاف در پستان
کمرنگ شدن پوست در پستان
تورم پوست پستان
تخلیه نوک پستان از شیر
عقب نشینی نوک پستان یا چرخش
خارش نوک پستان
تغییر در اندازه یا شکل یک سینه
درد سینه
انواع روشهای بیوپسی پستان
روش های نمونه برداری (بیوپسی پستان) عبارتند از نمونه برداری باز یا عمل جراحی، نمونه برداری با سوزن ظریف (FNA) و یا نمونه برداری با سوزن ضخیم (Core) ، که نمونه برداری میتواند با هدایت لمس پزشک و یا با هدایت دستگاه های تصویربرداری چون ماموگرافی، سونوگرافی یا ام آر آی انجام شود.
آسپیراسیون دقیق سوزن یا FINE NEEDLE BIOPSY :
در روش بیوپسی (FNA)با استفاده از یک سوزن نازک این عمل را انجام میدهند.ابتدا سوزن را از سلول های ناحیه غیر طبیعی و مشکوک خارج می کنند. و یک پزشک سلول ها را بررسی می کند تا ببیند آیا سلول های سرطانی وجود دارند یا خیر.
بیوپسی سوزن توخالی یا هسته:
در این روش بیوپسی از سوزن ضخیم تری برای نمونه برداری استفاده میشود. برای انجام سازی این کار با کمک گرفتن از سوزن ، حذف یک سیلندر کوچک از بافت ناحیه غیر طبیعی و مشکوک استفاده می شود.
برداشت جراحی بافت:
این روش ممکن است بیوپسی جدا کننده ای باشد که در آن تمام ناحیه غیر طبیعی برداشته می شود ، یا نمونه بیوپسی برشی باشد که تنها قسمت ناحیه غیرطبیعی را برای بررسی توسط پاتولوژیست حذف می کنند.
هدف از انجام بیوپسی پستان چیست؟
بهره گیری از روش بیوپسی پستان جهت پاسخ به شبه های پیش آمده چون:
آیا اختلال نگران کننده یا ناحیه کلسیفیکاسیون سرطانی است یا خیر، و اگر سرطان باشد چه نوع سرطانی است و چگونه می توان یک برنامه درمان را توسعه داد، انجام می شود. هنگامی که هیچ سرطان پستانی تشخیص داده نشود، تشخیص یک توده خوش خیم یا بی ضرر را تایید می کنند.
درصد بیوپسی های پستان که برای سرطان مثبت است. با توجه به بیمارستان یا کلینیک انفرادی متفاوت میباشد ، اما به طور کلی تنها حدود بیست درصد از تومورهای پستان سرطانی هستند. و اکثریت بیوپسی های پستان سرطان را تشخیص نمی دهند.
اقدامات لازم قبل از انجام بیوپسی پستان
پیش از انجام دادن بیوپسی پستان، بیمار باید با پزشک معالج خود در زمینه هایی چون :
هر نوع آلرژی که بیمار دارد، مصرف آسپرین در هفت روز گذشته، مصرف دارو های رقیق کننده خون ،دراز کشیدن طولانی مدت بر روی معده گفت و گو انجام دهد.
اگر بیوپسی بیمار با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) انجام میشود، بیمار باید با پزشک متخصص خود درباره مسائلی مانند قرارگیری ضربان ساز قلبی یا دستگاه الکترونیکی دیگری که در بدن خود صحبت کند .
همچنین اگر بیمار باردار باشد یا حتی علائم بارداری را داشته باشد باید از انجام این روش بپرهیزد.
بهتر است بیمار پیش از انجام بیوپسی یک سینه بند به همراه داشته باشد چرا که تیم مراقبتهای بهداشتی ممکن است بعد از انجام عمل بیوپسی، یک کیسه سرد را در اطراف محل بیوپسی قرار دهند و سینهبند میتواند کیسه سرد را در جای خود نگه دارد و از پستان بیمار جهت کاستن عوارض حفاظت کند.
خطرات و عوارض ناشی از بیوپسی پستان:
اگرچه بیوپسی پستان ساده و کم خطر به نظر میرسد ، اما هر عمل جراحی میتواند خطراتی را به همراه داشتد باشد.برخی از عوارض جانبی احتمالی بیوپسی پستان عبارتند از:
بسته به اندازه بافتی که برداشته می شود، ظاهر پستان شما تغییر می کند. کبودی پستان ،تورم، پستان درد در محل تزریق و عفونت محل بیوپسی که بیشتر این عوارض جانبی ، موقت میباشد. اما در صورت ماندگاری هم قابل درمان هستند.
مدت زمان آماده سازی نتایج بیوپسی پستان:
باید اضافه کرد که نتایج به دست آمده از بررسی بیوپسیهای پستان با تاخیر حاضر می شوند. به این دلیل که رادیولوژیست و پاتولوژیست یا همان آسیب شناس اطمینان حاصل کنند که مدت زمان کافی برای بررسی دقیق بافت در اختیارشان قرار دارد و پیش از انتقال هر نوع خبری به بیمار، آنچه که در بدن فرد رخ داده شده را به خوبی شناسایی کردهاند.
با توجه به کلینیک یا آزمایشگاهی که به آن مراجعه میشود، نتایج وابسته به تعداد پرسنل و میزان امکانات می توانند با گذشت ۲۴ ساعت ، چند روز و یا یک هفته بعد از انجام بیوپسی به دست بیمار برسند.
سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) سندرم تخمدان پلی کیستیک (ovarian) (PCOS) یک اختلال هورمونی شایع است که تنها در ایالات متحده بیش از 5 میلیون زن را تحت تأثیر قرار می دهد. در سندرم تخمدان [...]
بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم
بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم بروکلی و سبزیجات بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم: سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و کلم سرشار از ویتامین های A و C [...]
نقطه جی در زنان
نقطه جی در زنان نقطه جی تحقیقات اصلی در خصوص آناتومی/فیزیولوژی نقطه جی (ٰG-Spot) در دستگاه تناسلی زنانه؛ وجود آناتومیکی نقطه جی هنوز ثابت نشده است. G-Spot Anatomy [...]
علت درد هنگام نزديكی
علت درد هنگام نزديكی علت درد هنگام نزديكی: زنان ممکن است در حین رابطه جنسی (دیسپارونی dyspareunia) هنگام تلاش برای دخول، یا در حین و یا بعد از مقاربت دچار درد شوند. درد در [...]
تمرینات کگل
تمرینات کگل تمرینات کگل می تواند به تقویت عضلات زیر رحم، مثانه و روده (روده بزرگ) کمک کند. آنها می توانند به مردان و زنانی که مشکلات نشت ادرار یا کنترل روده دارند کمک [...]
زایمان
زایمان مادر شدن تان را تبریک می گوییم. واژه نامه زایمان: انقباضات، دردهای زایمان، دردهای ناگهانی زایمان →√ فاصله انقباض ها →√ مایع آمنيوتيک، آب →√ پاره شدن کیسه آب [...]