زایمان طبیعی و راه های مقابله با درد آن

زایمان طبیعی و راه های مقابله با درد آن: زایمان طبیعی چیست؟ زایمان اوج دوران بارداری یک زن است که شامل خارج شدن یک یا چند نوزاد از رحم مادر است. زایمان طبیعی روشی از زایمان با «تکنولوژی پایین» است. در این روش فرد اجازه می‌دهد که طبیعت انسان کار خود را در زایمان انجام دهد. برخی از زنان تصمیم می‌گیرند که هنگام زایمان از هیچ دارویی استفاده نکرده و به جای آن برای کاهش دردشان از روش‌هایی مانند تمدد اعصاب یا کنترل تنفس استفاده کنند. در زایمان طبیعی مادر کنترل بدن خود را از دست می‌دهد؛ البته به هنگام زایمان یک فرد همیار نیز او را به آرامی برای پشت سر گذاشتن مراحل زایمان راهنمایی و حمایت می‌کند.

زایمان طبیعی سخت به علت تنگی فضای لگن، اختلالات عملکردی رحمی یا شرایط جنین مانند بزرگی بیش از حد یا نمایش بریچ رخ می‌دهد. این مدل از زایمان است که جراح را ملزم به استفاده از سزارین می‌نماید.

زایمان طبیعی و راه های مقابله با درد آن

مراحل زایمان طبیعی

مرحله اول زایمان

نازک شدن و باز شدن دهانه رحم :

در مرحله اول زایمان ، انقباضات به نازک شدن و باز شدن دهانه رحم کمک می کند. به این عمل تخلیه و گشاد شدن گفته می شود. با گشاد شدن دهانه رحم ، پزشک دهانه را بر حسب سانتی متر اندازه گیری می کند. در طی این مرحله ، دهانه رحم شما تا حدود 10 سانتی متر گشاد می شود. این مرحله اول زایمان معمولاً برای کودک اول حدود 12 تا 13 ساعت و برای کودک دوم 7 تا 8 ساعت طول می کشد.

مرحله اول زایمان دارای سه قسمت است:

1. دردهای اولیه

دهانه رحم شروع به گشاد شدن می کند ، دهانه رحم شما تا 4 سانتی متر باز می شود. احتمالاً بیشتر دردهای اولیه را در خانه می گذرانند. سعی کنید به کارهای معمول خود ادامه دهید. آرام باشید ، استراحت کنید ، مایعات بنوشید ، در صورت تمایل وعده های غذایی سبک بخورید و انقباضات خود را پیگیری کنید. در صورت تغییر فعالیت ، انقباضات ممکن است از بین بروند ، اما با گذشت زمان قویتر می شوند. هنگامی که متوجه تغییر واضحی در میزان انقباضات مکرر ، قوی و طولانی خود می شوید و هنگامی که دیگر نمی توانید در هنگام انقباض صحبت کنید ، احتمالاً به سمت دردهای فعال می روید.

2. دردهای فعال

دهانه رحم شما 4 تا 7 سانتی متر باز می شود. این زمانی است که باید به بیمارستان مراجعه کنید. وقتی هر 3 تا 4 دقیقه انقباض دارید و هر کدام حدود 60 ثانیه طول می کشد ، این اغلب به این معنی است که دهانه رحم شما با سرعت بیشتری باز می شود (حدود 1 سانتی متر در ساعت). ممکن است تمایل به صحبت نداشته باشید زیرا بیشتر درگیر مقابله با انقباضات هستید. با پیشرفت زایمان ، ممکن است کیسه آب شما پاره شود و باعث خروج مایعات شود. پس از پاره شدن کیسه آب ، می توانید انتظار داشته باشید که انقباضات شما سریع شود.

تنفس آرام معمولاً در این زمان مفید است. تمرکز روی تصاویر یا موسیقی های مثبت ، آرامش بخش نیز می تواند مفید باشد. تغییر وضعیت ، ماساژ و کمپرس گرم یا سرد می تواند به احساس بهتر شما کمک کند. راه رفتن ، ایستادن یا نشستن قائم به پیشرفت کار کمک می کند. آرامش در هنگام انقباض و بین آن باعث صرفه جویی در انرژی شما شده و به باز شدن دهانه رحم کمک می کند. بسیاری از بیمارستان ها دارای جکوزی یا وان های خیس کننده هستند که ممکن است در آرامش به شما کمک کند.

3. مرحله انتقالی

دهانه رحم شما 7 تا 10 سانتی متر باز می شود. برای بیشتر زنان ، این سخت ترین یا دردناک ترین قسمت زایمان است. این زمانی است که دهانه رحم به طور کامل باز می شود. انقباضات حدود 60 تا 90 ثانیه طول می کشد و هر 2 تا 3 دقیقه یک بار انجام می شود.

زمان بسیار کمی برای استراحت وجود دارد و ممکن است از شدت انقباضات احساس ازپادرآمدن کنید. ممکن است احساس خستگی و ناامیدی داشته باشید و تمایل به لمس شدن نداشته باشید. ممکن است احساس تعریق ، دفع مدفوع، لرزش ، گرما یا سرما کنید. اگرچه ممکن است تنفس آرام و آسان در طول زایمان موثرترین حالت را داشته باشد ، اما ممکن است الگوی تنفس ناهموار در این زمان بسیار مفید باشد.

مرحله دوم زایمان

کودک شما از طریق کانال تولد حرکت می کند:

مرحله دوم زایمان زمانی شروع می شود که دهانه رحم کاملاً گشاد شود (باز شود) و با تولد کودک شما پایان می یابد. انقباضات کودک را به پایین کانال زایمان فشار می دهد و ممکن است شما فشار شدیدی را احساس کنید ، شبیه میل به دفع مدفوع است.

پزشک ممکن است از شما بخواهد با هر انقباض زور بزنید. انقباضات همچنان قوی هستند ، اما ممکن است کمی گسترش یافته و به شما فرصت استراحت دهند. طول مرحله دوم به این که شما قبلاً چند بار زایمان کرده اید ، موقعیت و اندازه کودک بستگی دارد.

شما ممکن است در هنگام انقباض تحریک پذیر باشید و بین اینکه بخواهید شما لمس شوید و یا صحبت کنید و اینکه بخواهید تنها بمانید متناوب هستید. جیغ زدن یا ناله کردن برای زن غیرمعمول نیست که انقباضات به اوج خود برسد.

مرحله سوم زایمان

زایمان:

پس از تولد کودک شما ، رحم شما همچنان منقبض می شود تا جفت (پس از زایمان) را بیرون بکشند. جفت معمولاً حدود 5 تا 15 دقیقه پس از رسیدن کودک خارج می شود.

مرحله چهارم زایمان

بهبود :

کودک شما متولد شده ، جفت خارج شده است و شما و همسرتان احتمالاً احساس شادی، آرامش و خستگی خواهید کرد. بیشتر نوزادان در مدت کوتاهی پس از تولد آماده شیر خوردن هستند. اگر قصد شیردهی به نوزاد را دارید، توصیه می کنیم که پس از تولد کودک در اسرع وقت شیر دهید. شیر دادن بلافاصله پس از تولد باعث انقباض رحم شما می شود و میزان خونریزی را کاهش می دهد.

راه های مقابله با درد زایمان

آرام سازی و نفس کشیدن

آرام سازی و تنفس همان چیزی است که بسیاری از افراد در زایمان طبیعی در مورد آن فکر می کنند. در حقیقت، روشهای مختلف تنفس در بیشتر کلاسهای زایمان آموزش داده می شود ،حتی آنهایی که به طور خاص برای آماده سازی برای زایمان طبیعی متمرکز نیستند.

علاوه بر این ، تکنیک های زیادی وجود دارد که حتی اگر بعضی از آنها را دوست ندارید ، موارد دیگری نیز وجود دارد که می توانید امتحان کنید. موارد زیر برخی از متداول ترین روشهای آرام سازی و تنفس است:

  1. تنفس شکمی برای زایمان : نفس هایی که با این نوع تنفس انجام می دهید به شما امکان می دهد تا خود را متمرکز کنید و برای رفع تنش تلاش کنید. این نوع تنفس همچنین در آرامش شما بسیار موثر است.
  2. تنفس لاماز : این نوع تنفس در دو سطح کار می کند. اول ، وقتی روی تنفس تمرکز می کنید ، توجه شما از دردهای زایمان شما منحرف می شود. دوم ، با عمیق شدن نفس کشیدن ، عضلات اکسیژن بیشتری دریافت می کنند و در نتیجه ، انقباضات کارآمدتر می شوند.

تولد در آب

استفاده از آب در هنگام زایمان (که معمولاً به آن “زایمان در آب ” گفته می شود) چیز جدیدی نیست ، تولد در آب چیزی است که به آرامی در برخی از بیمارستان ها پذیرفته شده است. استفاده از وان یا دوش در هنگام زایمان می تواند بهترین روش تسکین درد بدون اپیدورال را ایجاد کند. این یک روش ایمن ، ساده و موثر برای کنار آمدن با زایمان است.

اگر می خواهید در بیمارستان زایمان کنید یا در آب زایمان کنید، ممکن است نیاز به انجام برنامه ریزی اضافی داشته باشید. اما ممکن است دریابید که فواید زایمان در آب ارزش تلاش اضافی را دارد که باید برای تحقق آن تلاش کنید.

انتخاب پزشک و محل تولد

اینکه چه کسی را برای حضور در هنگام زایمان و محل تولد خود انتخاب کنید ، تصمیمات مهم هنگام آماده شدن برای زایمان طبیعی است. به دنبال پزشک یا مامایی باشید که در روشهای زایمان طبیعی حرفه ای باشد و تجربه آن را داشته باشد و یک بیمارستان یا مرکز تولد که آنها را پشتیبانی می کند.

مراقبتهای پس از زایمان:

زمان ترخیص بطور معمول در زایمان طبیعی ۲۴ ساعت بعد از زایمان و در سزارین ۷۲ ساعت بعد از زایمان می باشد. شش هفته اول بعد از زایمان دوران نقاهت یا نفاس نامیده می شود. در این مدت نیز لازم است مادر در روز دهم و روز چهلم پس از زایمان به مراکز بهداشتی مراجعه نماید. تا از نظر وجود علائم خطر مورد بررسی قرار گیرد.

علائم خطر پس از زایمان:

  1. • تب و لرز
  2. • خونریزی بیش از میزان قاعدگی در هر زمان یا ادامه خونریزی بیشتر از حد لکه بینی بعد از ده روز
  3. • درد و ورم ناحیه بخیه ها
  4. • هر گونه درد، قرمزی و تورم پستان ها
  5. • لمس توده یا درد و تورم و خروج ترشحات چرکی از محل بخیه ها
  6. • خروج ترشحات چرکی و بدبو از مهبل
  7. • درد زیر دل یا درد ساق پا
  8. • بی اختیاری دفع ادرار و مدفوع، درد یا سوزش هنگام ادرار کردن و تکرار ادرار
  9. • افسردگی شدید
  10. • سرگیجه و رنگ پریدگی
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (ovarian) (PCOS)

سندرم تخمدان پلی کیستیک

دسامبر 22nd, 2021|0 Comments

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) سندرم تخمدان پلی کیستیک (ovarian) (PCOS) یک اختلال هورمونی شایع است که تنها در ایالات متحده بیش از 5 میلیون زن را تحت تأثیر قرار می دهد. در سندرم تخمدان [...]

  • بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم

بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم

دسامبر 22nd, 2021|0 Comments

بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم بروکلی و سبزیجات بهترین غذاها برای داشتن سینه های سالم: سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و کلم سرشار از ویتامین های A و C [...]

  • راهنمای کامل پیدا کردن نقطه جی در زنان

نقطه جی در زنان

دسامبر 22nd, 2021|0 Comments

نقطه جی در زنان نقطه جی تحقیقات اصلی در خصوص آناتومی/فیزیولوژی نقطه جی (ٰG-Spot) در دستگاه تناسلی زنانه؛ وجود آناتومیکی نقطه جی هنوز ثابت نشده است. G-Spot Anatomy [...]

  • رابطه جنسی

علت درد هنگام نزديكی

دسامبر 22nd, 2021|0 Comments

علت درد هنگام نزديكی علت درد هنگام نزديكی: زنان ممکن است در حین رابطه جنسی (دیسپارونی dyspareunia) هنگام تلاش برای دخول، یا در حین و یا بعد از مقاربت دچار درد شوند. درد در [...]

  • تمرینات کگل

تمرینات کگل

دسامبر 22nd, 2021|0 Comments

تمرینات کگل  تمرینات کگل می تواند به تقویت عضلات زیر رحم، مثانه و روده (روده بزرگ) کمک کند. آنها می توانند به مردان و زنانی که مشکلات نشت ادرار یا کنترل روده دارند کمک [...]

  • زایمان طبیعی

زایمان

دسامبر 22nd, 2021|0 Comments

زایمان مادر شدن تان را تبریک می گوییم. واژه نامه زایمان: انقباضات، دردهای زایمان، دردهای ناگهانی زایمان →√ فاصله انقباض ها →√ مایع آمنيوتيک، آب →√ پاره شدن کیسه آب [...]

نیاز به مشاوره پزشکی دارید؟

تماس بگیرید